
Erasmus+ Programı
5 milyondan fazla kişi için AB sınırları içinde ve/veya dışında bireylere öğrenme fırsatları sağlamaktadır. Bireylerin öğrenme hareketliliğine yönelik faaliyetler aşağıdaki biçimlerde olabilir:
-
Eğitim
-
Öğrenim/Öğretim
-
Staj
-
Profesyonel gelişim
-
Yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri
-
Gönüllü çalışmalar
Yükseköğretim alanında ise; program ülkelerindeki yararlanıcılar, Avrupa sınırları içerisinde veya dünyanın herhangi bir yerindeki yükseköğretim kurumlarında eğitim alma ve ders verme fırsatına sahiptirler. Bu sayede Erasmus+ Programı ile Avrupa’da yükseköğretime olan ilginin arttırılması ve aynı zamanda Avrupa dışındaki ülkelerde yükseköğretimin geliştirilmesi için elverişli bir ortam oluşturulacaktır.
Amaç
Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Ana Eylemi (Key Action 1, KA1) altında yer alan bu faaliyet ile okul personelinin yeterliliklerinin geliştirilmesi ve okul personeline yurt dışında mesleki gelişim fırsatları sunulması hedeflenmektedir. Bu hedef kapsamında projelerin geliştirilmesi ve proje yazımındaki inceliklerin öğrenilmesi amaçlanmaktadır.
Kimler Katılabilir
-
Eğitim öğretim kurumunda çalışanlar
-
Mesleki eğitim öğretim kurumunda çalışanlar
-
Yükseköğretim kurumunda çalışanlar
-
Yetişkin eğitimi kurumunda çalışanlar
-
Gençlik çalışmaları yürüten kurumlarda çalışanlar
Eğitimin Süresi: 2 Gün
Eğitim Aşamaları: Söz konusu eğitim programı 3 aşamadan oluşacaktır. Eğitime katılacak kişi aşağıdaki aşamaları ve eğitim sonrası yapılacak çalışmaları yerine getirmek durumundadır.
1. Eğitim Aşaması: 2 gün boyunca KA1 kapsamında proje nasıl yazılır, hazırlanır, önemli noktaları nelerdir sorularına cevap bulacağınız bir eğitim gerçekleştirilecektir.
2. Coffee Talk Aşaması: Network oluşturma ve ilgili kurumun sunumundan oluşacak bir aşama gerçekleştirilecektir (Program başvurusu durumuna göre gerçekleştirilecektir.)
3. Teknik Yardım Aşaması: Projeler başvuru yapılmadan önce son kez uzmanlar tarafından gözden geçirilir ve başvuruya hazır hale getirilir.
Eğitim Aşamalarından Sonra Yapılacaklar: Yukarıda yer alan aşamalar tamamlandıktan sonra açık olan destek programına başvuru gerçekleştirilir ve Ajansa bilgi verilir. Söz konusu başvurunun sonucu alındıktan sonra Ajans tekrar bilgilendirilir. Proje başvurusu başarısız olmuşsa yapılan başvurudaki eksiklikler tepit edilerek sonuçlar analiz edilir.
Eğitime İlişkin Detaylar: Proje hazırlıklarını başlatmış olanlar öncelikli olarak değerlendirilecektir. Somut proje fikri olmayanlar kapsam dışıdır. Bu sebeple proje hazırlığının olgunluk durumu katılımcı olarak çağırılmanızda belirleyici etken olacaktır.
Eğitim başvurusu kapanmıştır.