Skip to main content
Haberler

MARKA’dan Mesleki Eğitime Robotik Eğitim Alanları

By 12 Mayıs 2022Mayıs 31st, 2022No Comments

MARKA desteğiyle Kocaeli Üniversitesi Ford Otasan İhsaniye Otomotiv MYO tarafından Kocaeli Sanayi Odası ortaklığında, FORD OTOSAN, BOYSİS, KUKA ve HKTM iştirakçiliğinde ve “İmalat Sanayisi Mesleki Eğitimine Robotik Üretim Teknolojilerinin Entegrasyonu Projesi” kapsamında hayata geçirilen yüksek teknolojili laboratuvarların açılış töreni gerçekleştirildi.
Kocaeli Üniversitesi Ford Otasan İhsaniye Otomotiv MYO’da gerçekleştirilen “Robotik Eğitim Alanları Açılış Töreni”ne; Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, MARKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Çöpoğlu, Ford Otosan Lideri Güven Özyurt, Ford Otasan İhsaniye Otomotiv MYO Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Cengiz, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Uzunçiftlik Nuh Çimento MYO Müdürü Prof. Dr. Engin Özdemir, Değirmendere Ali Özbay MYO Müdürü Doç. Dr. Mine Can, Ford Otosan temsilcileri, proje paydaşları, akademisyenler ile eğitmenler katılım sağladı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende proje tanıtım videosunun gösterimi yapıldı. Açılış konuşmalarında MARKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Çöpoğlu; Marka’nın son dönemde destek vermiş olduğu en başarılı ve önemli projelerden biri olduğunu, bu yüzden de gurur duyduklarını ifade etti. Açılış konuşmalarının ardından Endüstriyel Robot Eğitimi Uygulama laboratuvarlarının açılışı, protokol ve okul yetkililerince gerçekleştirildi.


Proje kapsamında, MARKA desteği ile hayata geçirilen projeyle; bölgemizde üretim yapan imalat ana ve yan sanayi paydaşlarının Endüstri 4.0 entegrasyonunda ihtiyaç duydukları/duyacakları nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlanmış ve ulusal yeterlilikler çerçevesinde Mesleki Yeterlilikler Kurumuna robotik alanda eksik olan Endüstriyel Robot Programcısı Ulusal Standardı, Endüstriyel Robot Programcısı Ulusal Yeterliliği, Endüstriyel Robot Bakımcısı Ulusal Yeterliliği oluşturulmuştur. Bunun yanı sıra, yeni müfredata uygun olarak üniversite personeli öğretim elemanlarının eğitimi ve yeni müfredata uygun staj ve işletmede mesleki eğitim uygulamaları yürütülmeye devam etmektedir.